Президія ЦК Компартії України на засіданні 9 жовтня розглянула питання «про порушення партійної дисципліни народним депутатом України Ткаченко О.Н., що проявилося в голосуванні на сесії Верховної Ради України «за» кандидатуру Порошенка П.О. на посаду Міністра закордонних справ України».

Прес-служба КПУ повідомляє, що «Президія дала принципову політичну оцінку вчинку Олександра Ткаченка» і винесла йому «суворе партійне стягнення».

За словами лідера КПУ Петра Симоненка, стягнення було суворою доганою. Водночас сам Симоненко вважає, що голосування Ткаченко за призначення Порошенка головою МЗС було «помилковим».

Відео дня

9 жовтня Верховна Рада 240 голосами з 440 зареєстрованих прийняла ухвалу «Про призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ України». За таке рішення проголосували у повному складі фракції БЮТ і Блоку Литвина, а також майже у повному складі фракція НУ-НС, по одному нардепу з фракцій Партії регіонів і КПУ, а також четверо позафракційних народних депутатів. Порошенко на засіданні ВР одразу ж приніс присягу міністра.