13 серпня біля будівлі Лисичанського міського виконкому відбулася акція протесту трудового колективу КП «Лисичанське тролейбусне управління».

Працівники вимагали погашення заборгованості із заробітної плати, яка сформувалася в березні-липні 2010 року, повідомляє офіційний сайт Лисичанського міськвиконкому.

До представників акції протесту вийшли заступники міського голови Анатолій КАЛАШНИК і Леонід ФОМЕНКО. Ознайомившись з вимоги працівників тролейбусного управління, А.КАЛАШНИК повідомив таке: «Джерела заробітної платні – це власні кошти, які ви заробляєте, надаючи послуги з перевезення населення і стягуючи з них платню, і субвенції з державного бюджету за перевезення пільгової категорії населення. Що нам пишуть із цього приводу з Кабінету міністрів? Що на даний момент при плані у 23 мільйони, на Луганську область перераховано лише 16,8, а Мінфін на даний момент розробляє нормативи рівномірного розподілу субвенцій у другому півріччі».

Відео дня

Водночас А.КАЛАШНИК звернув увагу присутніх на те, що рішенням сесії міської ради тролейбусному управлінню було виділено 150 тис. грн. «Більше ми дати просто не в змозі – грошей у бюджеті немає», - пояснив він.

У свою чергу заступник Лисичанського міського голови Л.ФОМЕНКО запропонував створити з числа працівників підприємства робочу групу, яка могла б спільно з міськими властями виробити механізм розв’язання проблеми. Щодо виділених рішенням сесії коштів він запропонував зробити їх цільовими. «Треба спільно з робочою групою визначитися: можливо, частину грошей спрямувати на погашення боргів із зарплаті, а частину пустити на поточний ремонт тролейбусів».

Працівники КП «Лисичанське тролейбусне управління» висловили бажання зустрітися з міським головою Лисичанська Сергієм ДУНАЄВИМ, який сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Києві.

Довідка УНІАН. З початку року КП «Лисичанське тролейбусне управління» перевезло 7,9 млн. осіб. З них 1,7 млн. перевезено платно, а 6,2 млн. громадян належать до пільгових категорій. Витрати підприємства на перевезення пільгових категорій населення за 6 місяців поточного року становили 4 793,3 тис. грн., при цьому з державного бюджету відшкодовано за цей період 991,6 тис. грн. (зокрема 120 тис. грн. як взаємозалік за електроенергію), що становить 20,7% встановленого обсягу субвенцій. Всього за останні три роки (2006-2009 рр. і перше півріччя 2010 року) загальний борг державного бюджету перед підприємством за пільгове перевезення громадян становить 15 662,2 тис. грн.