Секретар Харківської міськради, виконуючий обов’язки міського голови Геннадій КЕРНЕС підписав розпорядження "Про організаційно-правові заходи щодо припинення діяльності районних у місті Харкові рад".

Розпорядження Г.КЕРНЕСА №2479 від 2 вересня опубліковано на офіційному сайті міськради.

Згідно з документом, Г.КЕРНЕС доручив головам районних рад до 1 жовтня провести інвентаризацію майна та списати непридатну для подальшої експлуатації власність. Також голови райрад повинні підготувати документацію про створені районними радами установи і організації, а також підготувати акти прийому-передачі майна виконавчим органам міської ради.

Відео дня

До 10 вересня голови райрад повинні видати розпорядження, попередивши посадових осіб "про наступне вивільнення з займаних посад у зв`язку зі змінами в організації праці".

Крім того, заступникам міського голови, директорам департаментів, начальникам управлінь і керівникам інших виконавських органів Харківської міськради Г.КЕРНЕС доручив до 15 вересня подати пропозиції про повноваження адміністрацій районів м. Харкова, а також підготувати проекти положень про відповідні виконавчі органи міської ради, які входитимуть до складу адміністрацій районів.

Також до 1 жовтня заступники міського голови повинні підготувати проекти штатних розкладів.

Юридичний департамент міськради до 20 вересня повинен підготувати проект положення про адміністрацію відповідного району Харкова.

Як повідомляв УНІАН, районні в м. Харкові ради були ліквідовані рішенням сесії Харківської міськради 25 листопада 2009 року.

6 липня 2010 року Дзержинський районний суд Харкова підтвердив законність рішення міськради "Про неутворення районних у місті Харкові рад".