Новим законом про місцеві вибори не передбачено відповідальність за розміщення політичної реклами до початку виборчої кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Микола СЕЛЕЗНЬОВ.

Він підкреслив, що закон дозволяє починати ведення передвиборчої агітації наступного дня «після реєстрації кандидатів на посаду мерів або депутатів», і тому «реклама, яка сьогодні висить, – це порушення закону з боку усіх суб’єктів виборчого процесу, у тому числі й майбутніх суб’єктів».

Відео дня

Голова тервиборчкому вважає, що розділ закону про місцеві вибори стосовно ведення передвиборчої агітації недосконалий.

«На мій погляд, розділ, що стосується проведення агітації у виборчому процесі, написаний дуже слабо. Мені здається, що він написаний таким чином, що це дає можливість розмістити ту рекламу, яка сьогодні є у місті Харкові, і за неї не відповідати, як за рекламу передвиборної агітаційної роботи», - зазначив він.

М.СЕЛЕЗНЬОВ підкреслив, що на сьогодні де-юре «немає суб’єктів виборчого процесу», окрім потенційних суб’єктів виборчого процесу та виборців, а тому політична реклама перебуває поза законом.