Президент України, Верховний головнокомандувач Збройних сил України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що найближчим часом повернеться до розгляду питання про відповідальність керівництва Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних сил України за ситуацію в армії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив у своєму виступі на засіданні Ради регіонів, що проходить у м. Буча Київської області.

«Я не зняв питання серйозних недоліків у Збройних силах України», - заявив В.ЯНУКОВИЧ. (8 липня на засіданні Ради національної безпеки та оборони України глава держави жорстко розкритикував роботу керівництва Міноборони і Генштабу – УНІАН).

Відео дня

В.ЯНУКОВИЧ звернувся до присутнього на засіданні начальника Генштабу ЗСУ генерал-полковника Григорія ПЕДЧЕНКА і попередив його про персональну відповідальність за це питання.

«Майте на увазі – я його не зняв, і найближчим часом буду розглядати. Ви поруч з міністром будете стояти і відповідати за це. Не розповідати мені казки, що не там фотографували інспектори, яких я посилав, а будете відповідати», - наголосив Верховний головнокомандувач ЗСУ.

Він також підкреслив, що влада повинна забезпечити боєздатність армії, яка повинна бути спроможною у будь-який час захистити незалежність України, недоторканність державних кордонів і гідність наших громадян.