Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наголошує, що програма реформ української влади спрямована на реалізацію Цілей розвитку тисячоліття ООН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава Української держави заявив сьогодні у своєму виступі на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН високого рівня, присвяченому прогресу у досягненні Цілей розвитку, визначених у Декларації тисячоліття Організації Об’єднаних Націй.

«Цілі розвитку тисячоліття стали реальним порядком денним глобального людського розвитку, загальним імперативом для всіх урядів. З цієї високої трибуни я хотів би підтвердити волю нового політичного керівництва України у досягненні Цілей розвитку тисячоліття і нашу готовність до найширшого міжнародного співробітництва під егідою ООН», - наголосив Президент України.

Відео дня

Як також підкреслив В.ЯНУКОВИЧ, «програма реформ, ініційованих мною як Президентом, та програма діяльності нового уряду України у своїй соціальній спрямованості тісно пов’язані з реалізацією Цілей розвитку тисячоліття».

«Україна ставить перед собою завдання комплексної модернізації економіки та активної соціальної політики. Ми розпочали системні структурні реформи, що мають на меті створити потужну сучасну технологічну економіку і забезпечити високі стандарти життя населення та захисту найбільш вразливих його груп», - також заявив Президент України.

За його словами, «Цілі тисячоліття є одночасно й орієнтиром, й системою пріоритетів для реалізації стратегії реформ в Україні». «Оскільки вони відображають проблеми, що сьогодні стоять перед нашим суспільством. Взявши на себе зобов’язання згідно з Цілями розвитку тисячоліття, Україна зробила їх досягнення головним орієнтиром національної економіки», - підкреслив глава держави.

В.ЯНУКОВИЧ відзначив, що пріоритетами цієї політики стали забезпечення добробуту населення, подолання бідності, набуття високих стандартів охорони здоров’я, боротьба з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом, гарантування доступності та якості освіти, екологічна безпека, гендерна рівність.