Василь КЛИМЕНТЬЄВ
Колега зниклого харківського журналіста Василя КЛИМЕНТЬЄВА, заступник головного редактора газети “Новий стиль” Петро МАТВІЄНКО вважає, що його життю загрожує небезпека.

Як заявив П.МАТВІЄНКО в інтерв`ю Deutsche Welle, слідство намагається примусити його замовкнути і «змінити свою думку про те, що КЛИМЕНТЬЄВ зник через професійну діяльність». «Слідство неодноразово пробувало мене переконати, що КЛИМЕНТЬЄВ поганий, що він бізнесмен, у нього багато грошей. Але ніхто не приховує, що Василь Петрович у 90-х роках активно займався бізнесом. Та взагалі у мене немає підстав змінювати свою думку щодо його зникнення», - сказав П.МАТВІЄНКО.

Він нагадав, що у його квартирі, за рішенням місцевого суду, вже відбувся обшук, вилучені усі носії інформації. П.МАТВІЄНКО, який нині перебуває у статусі свідка, а не підозрюваного, обурений мотивацією суду: «Що за мотивація? Через те, що МАТВІЄНКО робить заяви, дає інтерв`ю, скликає прес-конференції, їздить до Київа? Це прямий тиск на свободу слова».

Відео дня

«Віктор ЯНУКОВИЧ просив показати йому приклад утисків на свободу слова? Хай йому покажуть це рішення суду», - додав журналіст.