Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає, що главі держави слід визначитися у питання, хто відповідає за гуманітарну політику в державі.

Про це М.ТОМЕНКО сказав на прес-конференції в Ужгороді.

Заступник голови ВР зазначив, що, на жаль, в нинішньому уряді відсутня посадова особа, яка б несла відповідальність за соціальну та гуманітарну політику, як це було при попередніх урядах. Він нагадав, що сфера повноважень щодо гуманітарної та соціальної складової розділена між всіма віце-прем’єр-міністрами.

Відео дня

На думку М.ТОМЕНКА, це очевидний недолік управлінської моделі. «Окрім того, світогляд посадовців, які відповідають за гуманітарну політику так серйозно відрізняється, що виглядає таким чином, що один автор гуманітарної політики презентує Україну, а інший Росію», - наголосив він. «Не може бути три гуманітарні політики в Української держави, вона мусить бути єдина», - додав він. Саме тому, на його переконання, Президент повинен визначитися у цьому питанні, щоб не було, що «у нас є гуманітарна політика Д.ТАБАЧНИКА, гуманітарна політика Г.ГЕРМАН чи ще когось із посадовців, а нарешті прояснити громадянам України хто відповідає за гуманітарну політику і зробити все, щоб в державі була одна єдина гуманітарна політика в Україні».