Конференція президентів Європарламенту на своєму засіданні 10 лютого ухвалила рішення почати підготовку до настановного засідання Парламентської Асамблеї EURONEST без залучення Білорусі.

Як повідомили власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі у прес-службі Європарламенту, засідання може відбутися вже навесні.

«Я задоволений результатами зустрічі… Інавгураційна сесія має бути підготовлена на початок весни в Брюсселі», - заявив глава делегації Європарламенту в Асамблеї EURONEST Крістіан ВІГЕНІН (група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів, Болгарія).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Європарламент другий рік намагається створити Парламентську Асамблею EURONEST (Європарламент – парламенти країн-учасниць «Східного партнерства» - УНІАН), проте довго не міг зробити цього.

Європарламент пропонував змінити форму участі Білорусі в EURONEST з тим, щоб країна була представлена не лише провладною партією, але й опозицією. Проти такого підходу виступали лідери парламентів інших країн-учасниць «Східного партнерства».

Ініціатива ЄС «Східне партнерство» була запгчаткова в травні 2009 року і спрямована на посилення співпраці з шістьма країнами - східними сусідами ЄС: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною.