Заступник глави Адміністрації Президента Ганна ГЕРМАН вважає, що на початку свого президентства Віктор ЯНУКОВИЧ не мав такого кредиту довіри ззовні та всередині країни, як попередня влада.

Про це Г.ГЕРМАН заявила в інтерв`ю виданню "Главред".

"Є велика різниця в тому, як починали ми, і як починала помаранчева команда. Помаранчева команда починала працювати з величезним кредитом довіри до неї з боку всіх західних інституцій і всіх політиків. Ми починали з мінусом. У нас не було не тільки кредиту довіри, у нас був великий мінус такої довіри. Бо з нас на Заході малювали образ якогось абсолютного зла. Минула команда працювала й вибирала цей кредит тим, що вони нічого не робили, з’ясовували стосунки, каталися на ковзанах, і їм плескала Європа, одягала помаранчеві шалики в Європарламенті та аплодувала їм", - сказала Г.ГЕРМАН.

Відео дня

За її словами, нинішня влада працює в інших умовах, ніж попередня. "Ми скоротили мінус, ми вийшли на нуль, тепер ми будемо працювати, щоб набрати кредит довіри. Ми працюємо в інших умовах, і нам тяжче. Кожна наша дія ретельно аналізується на предмет відповідності демократичним нормам. Нічого страшного в цьому немає. Хай буде так. Тому ми мусимо бути в сто разів кращими від наших опонентів. Ми вже кращі – нас вибрали, і ми краще працюємо. Але ми допускаємося і помилок. І це наше завдання на наступний рік – все виправити і зробити висновки. І ми це зробимо", - заявила заступник глави Адміністрації Президента.

Г.ГЕРМАН також вважає, що останнім часом змінився і стиль роботи Служби безпеки України. "Показово, що ХОРОШКОВСЬКИЙ приніс заяву про вихід зі складу ВРЮ (Вищої ради юстиції), – йому це не просто далося, але він зрозумів, що це треба зробити, що це робота над нашим домашнім завданням", - додала вона.

"Дуже важливо для влади – визнати помилку, зрозуміти її, і знати, як її виправити. Ми визнаємо, і ми знаємо, що робити далі. Політик, який вважає, що він непомильний (а ви знаєте, є в нас лише одна, яка не помиляється і вважає, що лише "вона працює"), не має шансу і перспективи. Ми – та влада, яка не соромиться вчитися", - підкреслила Г.ГЕРМАН.