Запропонований урядом проект закону про пенсійну реформу «відірваний» від концепції аналогічної реформи, прийнятої сторонами соціального діалогу в 2009 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президенті України заявив заступник голови Федерації профспілок України (ФПУ) Сергій УКРАЇНЕЦЬ.

Зокрема, зазначив він, це одна з трьох причин, через яку профспілки не підтримують запропонований варіант здійснення пенсійної реформи.

Відео дня

Серед інших причин заступник голови ФПУ назвав те, що проект реформи не передбачає виведення заробітних плат із тіні, а також те, що реформа буде проведена за рахунок трудящих. «Ресурс, який надано для забезпечення (реформи – УНІАН), урізає пенсіонерів у правах – людей із малими, а то й мінімальними пенсіями. Тобто реформування пропонується провести за рахунок трудящих», - сказав С.УКРАЇНЕЦЬ.

Крім того, у ФПУ підрахували, що на сьогодні темпи збільшення пенсій у 5 разів нижчі, ніж темпи збільшення зарплат. Що стосується підвищення пенсійного віку для жінок, то ФПУ пропонує проводити таке підвищення не раніше, ніж через 5-8 років.

С.УКРАЇНЕЦЬ зазначив, що запропонований урядом проект пенсійної реформи не є системним.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2010 року Кабінет міністрів подав на розгляд Верховної Ради України проект закону «Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».