Заарештовані члени ВО «Тризуб», які утримуються у Запорізькому слідчому ізоляторі, заперечили, що зазнавали тортур.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, про це вони сказали 16 лютого в ході проведеної прокуратурою Запорізької області за участю представників центральних та місцевих ЗМІ перевірки додержання вимог закону під час перебування заарештованих членів ВО «Тризуб» у Запорізькому СІЗО.

Як стверджують в ГПУ, жоден з опитаних під час перевірки не поскаржився прокурору про порушення у запорізькому СІЗО їх конституційних прав.

Відео дня

В Генпрокуратурі також зазначили, загалом щодо кожного із заарештованих протягом нетривалого часу затримання і тримання під вартою Генеральною прокуратурою та прокуратурою Запорізької області було проведено близько 20 перевірок додержання вимог чинного законодавства України.

У ході цих перевірок фактів порушення вимог законодавства щодо матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення затриманих членів ВО «Тризуб» не встановлено. Права заарештованих на захист було додержано у повному обсязі, стверджують в ГПУ.

“Отже, вкотре підкреслюємо: розповсюджувана окремими ЗМІ та Інтернет-виданнями інформація щодо нібито катування та застосування тортур у місцях тримання членів ВО «Тризуб» не відповідає дійсності”, - підсумували в Генеральній прокуратурі.

Довідка УНІАН. Правоохоронні органи за підозрою у пошкодженні пам`ятника Сталіну в Запоріжжі затримали 11 членів ВО "Тризуб". Пам`ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ

28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст Сталіна, відрізавши голову.

У Новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого пам`ятник Сталіну було повністю зруйновано.