Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає нинішній рік “критично відповідальним” для України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова ВР сказав на прес-конференції у Житомирі.

Зокрема, він зазначив, що політична ситуація в країні є непростою.

Відео дня

"Повинен сказати, що у нас загалом непроста ситуація у країні і цей рік 2011 є критично відповідальним для України", - сказав голова ВР.

В.ЛИТВИН переконаний, що політична ситуація в Україні ускладнена необхідністю віддавати іншим країнам борги з держбюджету. "Сьогодні кожен місяць із державного бюджету треба 8 млрд. віддавати боргів", - наголосив він.

Він зазначив, що політичну ситуацію у країні ускладнює й подорожчання газу. "Проблема газу є, при таких цінах людям за газ буде важко платити. Але давайте скажемо, що ми самі власними зусиллями, переслідуючи свої політичні та інші інтереси, загнали країну у глухий кут по газу", - сказав він.

В.ЛИТВИН також не виключив, що ціни на продовольство та газ в Україні зростатимуть і надалі з огляду на те, що зріджений газ постачатиметься насамперед у Японію.

Він повідомив, що у державі також є криза управління. "Ми повністю вичерпали ті реформи, які були в управлінні, тут сьогодні треба працювати, що називається, "з коліс"", - додав В.ЛИТВИН і закликав українських політиків консолідуватися та об’єднатися навколо вирішення проблем.