Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що представники європейської спільноти змінили своє ставлення до української влади, яка за рік роботи довела, що веде країну у зворотному від ЄС напрямку.

Як повідомляється на офіційному сайті Ю.ТИМОШЕНКО, про це лідер партії "Батьківщина" заявила сьогодні журналістам після зустрічі з Президентом Європарламенту Єжи БУЗЕКОМ у Брюсселі (Бельгія).

"Моє враження, що перші місяці після зміни влади в Україні європейські лідери ще мали надію, що в Україні мають бути проведені справжні реформи. Зараз вони зняли рожеві окуляри – вони добре бачать, що відбувається в Україні: згортання демократії і паростки авторитаризму. Сьогодні європейські політики вже не є людьми, які мають ілюзії щодо цього", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Лідер партії "Батьківщина" наголосила, що українська опозиція зробить все можливе, щоб не дати країні рухатися від демократії і європейської перспективи. "У Європі є повне розуміння і підтримка українського народу у боротьбі за незалежність та за наше бажання наблизитися до ЄС", - констатувала вона.

У свою чергу, Президент Європарламенту Є.БУЗЕК заявив про підтримку прагнення Ю.ТИМОШЕНКО повернути Україну на демократичний шлях розвитку.

"Ми підтримували і підтримуємо європейських політиків в Україні. Україна – європейська країна, яка повинна мати європейську перспективу. Для того, щоб цього досягнути, потрібно не зневажати демократичні цінності, а зміцнювати їх", - цитує персональний сайт Ю.ТИМОШЕНКО слова Є.БУЗЕКА