Профспілки мають намір з’ясувати, чи можливо в Україні отримати землю та вирощувати продукти власноруч, як це радить уряд.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Національного форуму профспілок України.

Зокрема, під час експерименту «Земля трудящим?» представники регіональних організацій напишуть до ста заяв у кожному регіоні на отримання землі та доведуть до громадськості результати своїх спроб отримати землю та «взятися за лопати».

Відео дня

«Передумовами для експерименту стала Земельна реформа, яка постійно анонсується представниками владних еліт. В українському суспільстві є чимало побоювань, що внаслідок «соціальних реформ» незахищені верстви населення будуть фінансово виснажені, і тоді відбудеться масова приватизація землі на користь олігархічних груп України та «близького зарубіжжя». Хоча відповідно до закону, кожен громадянин України має право безкоштовно отримати землю», - зазначив голова НФПУ Мирослав ЯКІБЧУК.

Тим часом приводом для експерименту, підкреслив він, стали слова прем’єр-міністра АЗАРОВА, який заявив, що українцям нема чого скаржитись на своє соціальне становище, а натомість – «брати до рук лопати та йти вирощувати собі продукти». “От ми і перевіримо, наскільки реальним є втілення пропозицій уряду», - заявив М.ЯКІБЧУК.

Як зазначили в прес-службі, це є другим соціальним експериментом НФПУ. Перший соціальний експеримент, під час якого п'ятеро людей з різних регіонів України та різних соціальних кіл добровільно жили протягом місяця на суму, офіційно визнану як прожитковий мінімум в Україні, – відбувся восени 2010 року.