Головною проблемою української опозиції всіх часів є неготовність вести конструктивну предметну дискусію, і без лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО опозиція може скотитися на маргінес.

Так директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій БАЛА прокоментував УНІАН нинішній формат політичної дискусії з боку опозиції.

За словами експерта, «опозиція без Ю.ТИМОШЕНКО нагадує групу в дитячому садку без виховательки – немає ні адекватної ініціативи, ні внутрішньої логіки дій, ні стратегії, ні тактики. Найсумніше для Ю.ТИМОШЕНКО те, що саме її найближче оточення демонструє неготовність до ефективної комунікації».

Відео дня

В.БАЛА відзначив, що в опозиції «одними з небагатьох, хто відпрацьовує свій мандат, сьогодні є Григорій НЕМИРЯ, який повністю закриває міжнародний напрям у БЮТ, Наталія КОРОЛЕВСЬКА і Микола ТОМЕНКО, які закривають інформаційні дірки в поточному позиціонуванні. При цьому з боку т.з. «старих» членів команди Ю.ТИМОШЕНКО на їхню адресу звучать двозначні натяки і звинувачення в спробах формування власного політичного іміджу. А без них – бютівська опозиція поступово скачується на маргінес або віддає свої голоси Арсенію ЯЦЕНЮКУ».

На думку В.БАЛИ, головною проблемою української опозиції всіх часів є неготовність вести конструктивну предметну дискусію.

«Починаючи з 2002 року, українська опозиція хворіє на одну й ту саму хворобу – деструктивність, популізм і неготовність вести ідеологічну предметну дискусію. Причому, це стосується як опозиції у виконанні кандидата в Президенти Віктора ЮЩЕНКА, опозиції в особі Партії регіонів формату 2005 року, так і нинішньої опозиції. При цьому будь-які конструктивні форми суспільної дискусії опозицією сприймаються як угодовство і спроби налагодити контакти з владою», - вважає директор АМС.