Перший заступник голови партії “Батьківщина” Олександр ТУРЧИНОВ заявляє, що звернення екс-прем’єра Юлії ТИМОШЕНКО щодо створення єдиного виборчого списку від опозиції “не втратило своєї актуальності”.

В інтерв’ю «Українській правді» він нагадав, що опозиційні партії домовилися, що йдуть на вибори разом, як мінімум, координуючи свої дії, свої акції, у тому числі свої передвиборчі платформи. “Далі – взаємодія і взаємодопомога між політичними силами буде відбуватись не тільки зараз та під час виборчої кампанії, але і потім, у новій Верховній Раді. Третє – висуваються єдині кандидати по всіх мажоритарних округах. Ну, і четверте, я хочу сказати, що звернення Юлії Володимирівни щодо створення єдиного списку від опозиції не втратило своєї актуальності. Консультації навколо цієї теми продовжуються”, – сказав О.ТУРЧИНОВ.

На запитання, яким може бути механізм формування такого єдиного списку, він відповів, що “якби залишились блоки, це було б значно легше зробити. Для того, щоб не було Блоку Юлії Тимошенко та ускладнити єднання опозиційних сил, правляча більшість прибрала тезу про блоки з виборчого законодавства. Коли б це було просто – об‘єднатись навколо однієї партії - то це вже було б зроблено. Але тут проблема не тільки в амбіціях”.

Відео дня

За його словами, необхідно мати одну програму, одну оргструктуру, один центр ухвалення рішень, одну назву.

“Натомість, кожна партія має бажання, щоб саме її знали, підтримали, щоб проводили саме свою політичну платформу. У той же час, сьогодні настільки загострилось протистояння влади та народу, що всі ці проблеми може перетягнути лише один аргумент – перемога над режимом”, – додав О.ТУРЧИНОВ.