Матч
Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Суд не знайшов причин для скасування державної реєстрації посвідчення на право розповсюдження й демонстрування цієї кінострічки, зазначається в повідомленні.

«Окружний адміністративний суд Києва зайняв формальну позицію в справі за нашим позовом, оскільки відмовився встановлювати надзвичайно важливий для справи факт, а саме, що фільм «Матч» є дійсно таким, що розпалює міжнаціональну ворожнечу та принижує гідність особи на підставі її національності. Саме встановлення цього факту було ключовим моментом обґрунтування позовних вимог. Відповідно, суд послався в цьому питанні на думку експертної комісії Держкіно, а далі вже визнав, що за умов наявності такого експертного рішення Держкіно діяло формально правильно», – зазначив позивач Пилип Іллєнко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше молодіжні організації зверталися до міністра культури України Михайла Кулиняка із вимогою заборонити офіційний показ російського фільму «Матч» на території України, оскільки в ньому грубо перекручено історичні факти.

«Вважаємо, що сюжет цього продукту грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю», - говориться у зверненні.