Юрій Луценко

Він, а також Володимир Тарасенко й Олег Павлєнов звинувачуються в незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка.

Про це УНІАН повідомили у прес-служба політичної партії «Народна Самооборона».

Як нагадали у прес-службі, суд із порушеннями КПК вже перейшов до допиту свідків по справі. Головує у справі суддя Анна Медушевська. Засідання відбудеться за адресою вул. Гайцана, 4.

Відео дня

***

Як повідомляв УНІАН, Ю.Луценку було висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння В.Ющенка. Ю.Луценка звинувачують у тому, що 2009 року на посаді глави МВС він продовжив оперативні заходи з розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

Цей епізод справи проти екс-міністра був виділений в окрему справу 21 січня 2012 року.

Як написали прокурори в обвинувальному висновку, «екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, а також Олег Павлєнов та Володимир Тарасенко (які працювали в Департаменті карного розшуку МВС), будучи представниками влади та службовими особами, вчинили зловживання владою, тобто умисне використання службовою особою та представником правоохоронного органу влади всупереч інтересам служби, яке завдало істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам і інтересам Валентина Давиденка».

13 червня суд допитав першого свідка в цій справі – колишнього співробітника Департаменту карного розшуку МВС України Євгена Трояна.

Зокрема, на допиті свідок підтвердив законність організації оперативних заходів відносно водія колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та продовження до 18 місяців термінів цих заходів.

У свою чергу В.Давиденко на допиті у суді 18 серпня 2011 року заявляв, що його права не порушувалися.

За версією слідства, В.Ющенко був отруєний 5 вересня 2004 року на дачі тодішнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.