Участники акции в поддержку «васильковских террористов» разбивают бюст Ленина у здания СБУ 23 августа 2011 г.

Про це йдеться в переданому УНІАН повідомленні адвоката одного з підсудних - Сергія Бевза – Дмитра Лошакова.

За повідомленням адвоката, у четвер, 24 січня, відбудеться чергове судове засідання у „васильківській справі” (справа так званих «васильківських терористів») за адресою: м. Київ, вул. Мельниченка,1, Києво-Святошинський районний суд.

О 13.30 під стінами суду розпочнеться акція на підтримку хлопців.

Відео дня

За словами Д.Лошакова, на засіданні захист вкотре намагатиметься подати клопотання про зміну запобіжного заходу. На поруки підсудних братимуть народні депутати України, присутні в суді. Заяви про взяття підсудних на поруки написали вже більш як 30 законодавців, зазначив адвокат.

На цю тему: "Васильківські терористи" закликають не зводити очей з суду

Д.Лошаков нагадав, що 22 серпня 2011 року у м. Василькові працівники СБУ «з грубими порушеннями техніки безпеки вилучили начебто вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза та помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили в підготовці теракту, а саме – підриву пам’ятника Леніну в м. Бориспіль. Сам пам’ятник на той момент вже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради. Експертизи, проведені СБУ, засвідчили: виявлені на «вибухівці» та інших «речових доказах» відбитки пальців та ДНК не належать жодному з підсудних».

З кінця 2011 року справа розглядається у Києво-Святошинському районному суді під головуванням Ю.Бурбели.

За останні 6 місяців, відбулося лише 4 судові засідання, що свідчить про затягування судом розгляду „васильківської справи”, зазначається в повідомленні.

Підсудні у справі вже майже півтора роки утримуються під вартою в слідчих ізоляторах.