Фото: Прес-служба Міністерства оборони

«Українська сторона виступила з пропозицією освоєння земель Міністерства оборони України і тих, що орендує Міністерство оборони Російської Федерації під будівництво житла для військовослужбовців як українських Збройних Сил, так і Збройних сил Росії», – повідомив Павло Лебедєв за підсумками зустрічі з головою Міноборони РФ.

Зі слів Павла Лебедєва, Міністерство оборони України відпрацювало механізми реалізації надлишкового військового майна, а саме – військових містечок, які вивільнені від військових частин і не використовуються за призначенням. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Їх буде реалізовано на відкритих публічних і прозорих аукціонах з контролем громадськості, а отримані кошти спрямовано на забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України. Дані об’єкти є досить привабливими для інвесторів, як бази для створення технопарків або житлових комплексів. На зустрічі я запропонував російській стороні взяти участь у цьому проекті. Наразі чекаємо відповіді», – повідомив голова Міноборони України.

Відео дня

Під час переговорів Павло Лебедєв також ініціював важливе питання щодо виплати пенсій на території України для військових пенсіонерів РФ, які після завершення військової служби проживають у Севастополі.

«Потрібно вирішити питання на законодавчому рівні, щоб вони могли отримувати свої пенсії у Севастополі, що значно полегшить цю процедуру для людей. Сьогодні для отримання пенсії пенсіонер повинен виїжджати у Росію, а це незручно, це витрати. Головне – зробити те, що потрібно людям. Рішення на законодавчому рівні між нашими країнами зніме цю проблему і стане стимулюючим для економіки міста», – відзначив Лебедєв.