Кочнєва: У полоні до мене ставилися як до речі

В інтерв'ю газеті "Сегодня" колишня полонянка зізналася, що стала виглядати на десять років старшою.

"У полоні до мене ставилися як до речі. Всю зиму я провела в кімнаті без вікна, куди залітав сніг, і стіни покривалися інієм. А у мене були проблеми з нирками, та й такий стрес пережити... Хочу пройти медобстеження. На вигляд я стала старшою років на десять. На таке могла б піти хоч одна жінка, щоб заробити грошей? Це моя відповідь тим, хто вважає, що ніякого полону не було", - говорить журналістка.

За її словами, спочатку до неї ставилися краще, ніж до інших полонених.

Відео дня

"Приміром, на свої копійчані заробітки охоронці купували мені яблука. Або їм давали два шматки курки, а вони віддавали їх мені. Хоча самі залишалися голодними. Але потім вони відчули, що володіють становищем, а я всього лише жертва, і ставлення погіршилося. У мене могли запустити залізним тазом, який в декількох сантиметрах пролітав від моєї голови, або побити шлангом. Мені показували водія, з яким я їхала, коли нас схопили. На ньому не було живого місця. Казали, що й зі мною таке ж зроблять" , - сказала А. Кочнєва.

Вона також розповіла про те, як їй вдалося втекти. "Охоронці просто заснули, а моя кімната зачинялася на звичайну клямку. Ось і втекла. Напевно, вони вирішили, що достатньо мене залякали тим, що на кожному кроці у них блокпости і взагалі на вулиці застрелять, не розбираючись, хто я. Мене дійсно б побили до смерті, якби піймали. Але я їх «зробила»! Мені довелося йти по мінному полю. Це диво, що я залишилася живою!", - зазначила журналістка.

"Можна було нарватися на людей, які б видали мене повстанцям, за кожним кущем міг бути блокпост. Територія, якою я йшла, практично вся контролюється бандитами. Там є лише одне селище, якому вдається тримати оборону... Я йшла і молилася, щоб мене Бог вивів на нормальних людей. І перший-ліпший чоловік мені допоміг. Мене передали армії. А потім, щоб доставити в посольство, організували цілу спецоперацію - кілька авто роз'їхалися в різних напрямках, щоб бандити не зрозуміли, в якій машині перебуваю я", - додала Кочнєва.

Зараз, за ​​її словами, на неї ведеться полювання. "Для бандитів тепер вбити мене, помститися за мою втечу - справа честі. Зараз на мене ведеться полювання. Моє життя коштує дві копійки, і вони не зупиняться ні перед чим", - вважає колишня полонянка.