Венді Шерман / Фото: in2eastafrica.net

Про це в інтерв’ю радіо «Свобода» заявила заступник державного секретаря США Венді Шерман, яка перебуває в Україні з візитом.

«Прямі контакти з українською стороною надзвичайно важливі. Ось чому я тут – щоб безпосередньо спілкуватися з українцями про їхнє майбутнє. Це суверенна країна, і їй необхідно ухвалювати потрібні мудрі рішення. США є і залишаються її партнером, і ми хочемо, щоб Україна реалізувала той потенціал, який вона може реалізувати», – наголосила В.Шерман.

На тему: Посол США: Тимошенко і Луценка необхідно звільнити

Відео дня

«Рішення Конгресу, Сенату щодо запровадження санкцій не має обов’язкової сили. Воно не вимагає, але рекомендує ці заходи. Але рішення сенаторів є потужним сигналом, що ми дуже занепокоєні щодо питання вибіркового правосуддя. І ми зараз сподіваємося, що український уряд ці питання вирішить», – відзначила заступник держсекретаря США.

В.Шерман у вівторок, 19 березня, мала зустрічі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром закордонних справ Леонідом Кожарою, керівниками опозиції та жінками-лідерами. Сьогодні вона має зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем.