Олексій Кайда / Фото: Еlektorat.te.ua

Народний депутат від ВО «Свобода», екс-голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда спростовує інформацію про купівлю ним автомобіля за 1 млн грн.

Як ідеться у заяві Кайди, яка є у розпорядженні УНІАН, напередодні тернопільські Інтернет-ЗМІ поширили інформацію про придбання ним позашляховика Lexus LX 570.

«Наголошую, що я ніколи не мав машини марки «Лексус». Я їжджу на «Субару» 2007 року, сріблястого кольору. Після появи неправдивих публікацій із вказанням номера начебто мого нового автомобіля мені вдалося з'ясувати в Управлінні ДАІ, що «Лексус» з даними номерами належить одному із фермерів Тернопільщини», – йдеться у заяві Кайди.

Відео дня

На його переконання, поява неправдивої інформації має замовний характер. «Я розцінюю цей бруд та відверту брехню як відповідь на мою принципову позицію щодо роздачі землі поблизу біатлонної бази у Підгородньому та недопущення зберігання з грубими порушеннями робіт Іоана Георга Пінзеля у ТРЦ «Подоляни». Адже ці та інші брехливі публікації з’явилися саме після моїх звернень у правоохоронні органи», – заявив Кайда.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня у Тернополі з ініціативи облдержадміністрації в непристосованому приміщенні розважального центру відкрили виставку унікальних скульптур Іоанна Пінзеля. Правоохоронці проводять з цього приводу перевірку.

Окрім цього, нещодавно чемпіонка світу з біатлону Олена Підгрушна висловила стурбованість виділенням районною владою прилеглих до біатлонної бази у селі Підгороднє земель для будівництва котеджів, адже це може призвести до неможливості використання стрільбища.

З приводу обох проблем Кайда звернувся до правоохоронних органів.

Кайда також є керівником обласної федерації біатлону.

На кінець травня призначено весілля Кайди та Підгрушної.