Березовець

Таку думку сьогодні під час прес-конференції висловив політтехнолог Тарас Березовець, передає кореспондент УНІАН.

“Головний мотив, чому не був названий кандидат у Президенти зрозумілий, бо сьогодні опозиція не хоче наражати цю людину на небезпеку. Якщо її визначити – це, по суті, поставити маркером цяточку на лобі цій людині, що вона є головним опонентом влади. Якщо всі зусилля будуть кинуті на «розкрутку» цього кандидата, невідомо, чи фізично він дійде до фінішу президентської кампанії, який відбуватиметься фактично через 2,5 роки”, - сказав він.

На тему: Луценко вважає, що за президентською булавою має йти лише один

Відео дня

Аналізуючи результати опозиційної акції 18 травня, Березовець зазначив, що заява голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка про те, що акцію “Вставай, Україно!” буде продовжено у південних та східних областях, була зроблена свідомо, в тому числі й для того, щоб “спровокувати владу на черговий скандал, розуміючи, що в інформаційному полі це буде грати проти влади і на користь опозиції”.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня у Києві під час акції «Вставай, Україно!» лідери опозиційних парламентських фракцій підписали декларацію про координацію дій на президентських виборах 2015 року, в якій домовилися підтримати єдиного кандидата у Президенти у другому турі за умови збереження нинішньої виборчої системи.

Водночас вони зобов’язалися висунути єдиного кандидата в першому турі, якщо влада "протисне" перехід до обрання Президента в один тур.

Згідно з документом, три опозиційні сили координуватимуть свої дії на всіх етапах президентської кампанії.