Кожара зустрівся з Вестервелле

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара обговорив з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле питання подальшого зближення України з Європейським Союзом, зокрема перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді 2013 р.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, зустріч відбулася у рамках візиту глави українського зовнішньополітичного відомства до ФРН.

Сторони також обмінялися думками з актуальних питань українсько-німецького двостороннього співробітництва та глобального порядку денного. Зокрема, Вестервелле наголосив на стратегічному інтересі Німеччини у підписанні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС як важливого етапу у зближенні України з Європейським Союзом, а також відзначив прогрес нашої держави в імплементації необхідних реформ. У цьому зв’язку Федеральний міністр закордонних справ підтвердив готовність Німеччини підтримувати Україну на цьому шляху.

Відео дня

На тему: Кличко розказав, про що Вестервелле просив українську опозицію

Торкнулися дипломати у своїх переговорах і болючого для України "питання Тимошенко". Вестервелле нагадав, що Німеччина пропонує забезпечити належне лікування Тимошенко у Берліні. Але з цього питання досі ведуться переговори.

Кожара також виступив в Німецькому товаристві зовнішньої політики із доповіддю на тему європейської інтеграції та головування України в ОБСЄ.