У Чернівцях просять добровільно здавати вкрадену зброю / @focusua

Новий начальник міліції Чернівецької області Валерій Зінченко закликав громадян у 15-денний термін добровільно здати зброю, якою вони заволоділи під час масових заворушень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив вчора журналістам під час свого призначення на нову посаду.

Читайте такожУ Львові відкрили пункт прийому викраденої під час протестів зброї

Відео дня

«Хотів би, користуючись нагодою, повідомити інформацію про зброю, що під час останніх подій зникла в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях. Вся вона зараз на руках і має бути здана. У Львівській області зникло 867 одиниць зброї. Із них 781 — пістолет Макарова. 25 автоматів Калашникова. Також РПК — штурмовий кулемет, дві снайперські гвинтівки Драгунова. У Тернопільській області — 867 одиниць зброї. За наявною інформацією зникли 12 тисяч набоїв», - сказав він.

Зінченко стверджує, що немає гарантії, що цієї зброї нема на території Чернівецької області.

Читайте такожНевідоме місцезнаходження 690 одиниць вогнепальної зброї, яка була викрадена з райвідділів міліції Львова

«Звертаюсь до всіх громадян, які цю зброю мають і зберігають, щоби вони повернули її в 15-денний термін. За добровільну здачу цієї зброї в цей термін не буде кримінальної відповідальності. Це дуже важливе питання», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, працівники міліції Львівщини також продовжують забирати у громадян захоплену під час погромів 19 лютого у райвідділах міліції Львова зброю.

26 лютого у Львівській ОДА відкрили Єдине вікно прийому зброї та боєприпасів, якою заволоділи громадяни під час масових заворушень.