Аксьонов збирається перевести у власність ВР Криму низку українських підприємств

Нелегітимна влада Криму не має наміру проводити реприватизацію після можливого входження до складу Росії за результатами запланованого на 16 березня референдуму, сказав в інтерв'ю РИА Новости самоназваний прем'єр-міністр автономії Сергій Аксьонов.

"Можу сказати впевнено, що реприватизації не буде. Це ми гарантуємо", - сказав він.

При цьому Сімферополь має намір перевести у власність Верховної Ради АРК державні українські підприємства, які використовують природні ресурси півострова.

Відео дня

Читайте такожНелегітимний премєр Криму доручив мерам зайнятися пропагандою

"Це торкнеться підприємств енергетичної сфери та компаній, які пов'язані з видобутком корисних копалин. Енергетика та надра належать народові автономії. Всі державні підприємства, які пов'язані з енергетичними ресурсами, перейдуть у власність автономії",- сказав Аксьонов.

За його словами, у разі позитивного результату референдуму, "бізнес продовжить працювати в нормальному режимі". "У разі, якщо Крим увійде до складу Росії, ми чекаємо, що Криму будуть надані преференції, можливо, у вигляді створення тут вільної економічної зони", - зазначив Аксьонов.

Читайте такожУ Криму майже всі українські телеканали замінили на російські

Як раніше повідомляв УНІАН, окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними рішення кримського парламенту про призначення Аксьонова прем'єром та проведенні референдуму.

5 березня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання органів попереднього слідства про затримання голови Верховної Ради АРК Володимира Константинова та депутата цієї ж ради Сергія Аксьонова.