REUTERS

Європейський Союз надасть Україні допомогу у реформуванні міліції, Національної гвардії, а також судової системи та прокуратури.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив високопосадовий європейський дипломат, який побажав залишитися неназваним.

За його словами, ініціаторами допомоги є Польща, Швеція та Велика Британія.

Відео дня

Читайте такожЄС планує направити місію в Україну - ЗМІ

"Ми розуміємо потреби України у реформуванні міліції. Цей сигнал надходить від українського уряду та в.о. президента. Українці мають відновити довіру до міліції, оскільки в останні місяці були приклади жорстокості та вбивств, вчинених працівниками внутрішніх органів проти протестувальників. Треба відбудувати довіру до міліції", - сказав дипломат.

За його словами, Євросоюз експертними порадами і фахівцями-радниками також допоможе реформуванню системи правосуддя і прокуратури, а також допомагатиме становленню новоствореної на базі Внутрішніх військ МВС Національної гвардії України.

Читайте такожЄвросоюз має готувати третю фазу санкцій проти Росії - МЗС Британії

За словами дипломата, допомогу в реформуванні обговорять 14 квітня на засіданні Раді ЄС міністри закордонних справ 28 країн-членів у Люксембурзі, а 15 квітня - міністри оборони ЄС.