Идеология и практика погромов в Украине не пройдет

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив правоохоронцям притягнути до відповідальності осіб, причетних до поширення антисемітських листівок і нагнітання ксенофобської риторики.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів, коментуючи появу в Донецьку антисемітських листівок і нагнітання ксенофобської риторики на сепаратистських мітингах, Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії. 

За його словами, надходить також інформація і про те, що промосковські терористи у Слов'янську здійснюють погроми ромів. 

Відео дня

«Ми не допустимо поширення в Україні чорносотенства, зверхнього і зневажливого ставлення до тих, хто сповідує інші релігії чи має інший колір шкіри, - сказав голова уряду. - Ідеологія і практика погромів, яка експортується із однієї із сусідніх держав, в Україні не пройде». 

Яценюк нагадав, що українці як політична нація багато зробили для утвердження в країні міжнаціональної і міжконфесійної злагоди і не дозволять зовнішнім силам та п’ятій колоні її знищити. 

Прем’єр доручив правоохоронцям виявити авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність громадян, і притягнути до відповідальності як їх, так і осіб, причетних до погромів ромів. 

Читайте такожЯценюк повідомив, що Кабмін підготував проект закону про амністію сепаратистів на сході