ЦВК спільно з СБУ заблокували доступ до держреєстру

Про це УНІАН розповів т.в.о. керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

"СБУ та ЦВК заблокувала доступ до тих відділів ведення Держреєстру, в яких зараз складна ситуація. Це - спільні дії двох відомств. СБУ і ЦВК виходили з міркувань безпеки, оскільки на місцях працівникам в даний час просто небезпечно виходити на роботу, і про всяк випадок доступ був закритий", - зазначив Стельмах.

Читайте такожСБУ обмежила доступ до Держреєстру виборців у Донецькій області"Однак це ніяк не вплине на опрацювання даних, що надходять до Державного реєстру", - підкреслив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 квітня, у прес-центрі СБУ поінформували, що працівники СБУ спільно із співробітниками ЦВК перешкодили спробам отримати незаконний доступ до інформаційних баз даних Держреєстру виборців з метою забезпечення проведення так званого референдуму в Донецькій області.

За словами співробітника прес-центру СБУ Катерини Косарєвої, відділення Держреєстру виборців відключені від загальнодержавного реєстру у містах Слов'янску, Єнакієве, Сніжне, Амвросіївка та Краматорськ Донецької області, до яких намагалися отримати доступ озброєні особи.

Як відомо, з 6 квітня озброєні особи захопили ряд адмінбудівель у деяких містах Донецької області і вимагають провести референдум про статус регіону.