REUTERS

У Маріуполі у народні дружини з охорони правопорядку записалися понад 32 тисячі чоловік.

Читайте такожУ Ахметова просять зупинити АТО та заявляють про створення власних загонів оборони

Як повідомили УНІАН у прес-службі ТОВ "Метінвест холдинг", 11 травня керівництво Групи «Метінвест» закликало працівників маріупольських металургійних комбінатів імені Ілліча і «Азовсталь» підтримати міську міліцію і вийти у складі народної дружини на спільне патрулювання вулиць. Того ж дня увечері 120 добровольців взяли участь у спільного патрулюванні.

Відео дня

За оцінкою міського голови Юрія Хотлубея і в.о. начальника міського УВС Олега Моргуна, ініціатива металургів допомогла різко знизити кількість випадків мародерства, хуліганства і грабежів у Маріуполі.

Читайте такожПідприємства Ахметова не будуть платити податки сепаратистам з ДНР

Починаючи з 12 травня, створений під керівництвом генерального директора комбінату імені Ілліча Юрія Зінченка міський штаб народної дружини звернувся до містян з пропозицією включитися в охорону громадського порядку.

За п'ять днів про своє бажання брати участь у цій роботі заявило вже 32 тисячі 288 чоловік.

Разом з тим, керівник Інформаційного опору" Дмитро Тимчук зазначив, що підконтрольна Рінату Ахметову група "Метінвест" повідомила про те, що в Маріуполі її представниками, а також місцевою владою і так званої "Донецької народною республікою" був підписаний якийсь документ під назвою "Меморандум про порядку і безпеки".

Тимчук нагадує, що за день до підписання «Меморандуму» у Генеральній прокуратурі України заявили, що діяльність так званої «Донецької народної республіки» підпадає під ознаки тероризму, тому є всі підстави оголосити її терористичною організацією (разом з «ЛНР»). Цю ж позицію озвучив і Мін'юст.

Таким чином, підконтрольна Ахметову структура фактично поклала владні повноваження на себе і терористичну організацію, вважає активіст.