З Миколаєва до зони військових дій відправлено спецбатальйон «Миколаїв» / УНІАН

Як повідомила УНІАН керівник сектора зв'язків з громадськістю УМВС України у Миколаївській області Ольга Передеренко, батальйон забезпечуватиме громадську безпеку на блокпостах у східних областях країни.

«Батальйон було створено за наказом Авакова, як і в кожній області, відповідно до умов сьогодення. Ми закликаємо добровольців. По всьому місту розклеєні банери. Нам потрібні патріоти», - сказала Передеренко.

Бійці проходили підготовку на базі полку міліції. Усі добровольці мають військову підготовку і служили в армії.

Відео дня

Військовослужбовців проводжали губернатор Микола Романчук, голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь, супроводжував до місця призначення начальник УМВС України у Миколаївській області Артур Меріков.

Романчук сказав, звертаючись до бійців, щоб вони пам'ятали, що вдома їх чекають не лише рідні і близькі, а й представники влади і пересічні миколаївці. Він побажав їм мужності і запевнив, що у рідному місті у них вірять і від щирого серця бажають швидкої перемоги і повернення додому.

Читайте такожТри історії по те, як українці озброюють українську армію

За словами Передеренко, активну допомогу в організації і спорядженні батальйону надали підприємство «Дельта-лоцман», а також підприємство «Нібулон».

Читайте такожУ Житомирській області сформували 10-й батальйон територіальної оборони

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо, що для охорони кордонів Харківської області відправлять батальйон територіальної оборони з Хмельницької області.