REUTERS

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав лист до президента України та МЗС з пропозицією звернутись до Євросоюзу, США та інших країн з проханням заборонити в'їзд на їхню територію керівникам значної кількості російських ЗМІ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте такожНавальний пропонує судити російських авторів чергового фейку про події в Слов'янську

Відео дня

Серед цих персон, за словами Геращенка, керівники "Першого каналу", "Росія-1", "Росія-2", "Росія-24", "Євроньюз", "Моя планета", "Спорт-планета", а також мер Москви Сергій Собянін, який очолює раду директорів ВАТ ТВЦ, керівники телекомпаній НТВ та ТНТ, телеканалів "Звезда", REN TV, ТРК "Петербург", "Лайф ньюз".

Читайте такожЖителі Слов'янська зіпсували інтерв'ю журналісту Russia Today

"Це всі ті люди, які, перебуваючи на своїх постах, заробляють гроші, постійно розповсюджуючи брехню про події в Україні. Якщо на сьогодні Європа та США не готові надати військову допомогу Україні, не готові вводити жорсткі економічні санкції, то ми просимо країни цивілізованого світу показати, що вони - разом з Україною, заборонивши в'їзд цим керівникам брехливих ЗМІ на територію цивілізованого світу. Нехай вони відпочивають за Полярним колом, на Уралі та Чукотці", - наголосив він.