Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту МЗС Росії у зв’язку з відкриттям Росією п’яти портів на тимчасово окупованій території Криму для іноземних суден.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс.

Читайте такожУ Севастополі нараду з питань національностей провели без українців

Відео дня

«МЗС України надіслано ноту МЗС Росії, в якій наголошено, що дії російської сторони є черговим грубим порушенням суверенітету України, а також порушенням міжнародно-правових зобов’язань відповідно до положень Конвенції ООН з морського права 1982-го року, міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року та міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів», - сказав Перебийніс.

Читайте такожРНБО: Українська армія здатна протистояти російським військам з Криму

За його словами, МЗС України вчергове заявляє, що морські порти України в містах Євпаторія, Феодосія, Ялта, Керч та Севастополь офіційно закриті з 15 липня цього року до відновлення конституційного ладу України та припинення збройної окупації РФ.

«МЗС вимагає від РФ негайно припинити міжнародно-протиправні діяння, зокрема, скасувати це розпорядження уряду Росії, поважати суверенітет і територіальну цілісність України та припинити збройну окупацію частини території України», - наголосив речник.