Арахамія анонсував призначення нового генпрокурора / УНІАН

Впродовж найближчих 10 днів призначать нового генерального прокурора України.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"В найближчі 10 днів чекаємо призначення нового Генерального прокурора. Його першим і найголовнішим завданням має стати призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, як цього вимагає Президент України", - заявив Арахамія.

Відео дня

Глава "СН" окремо звернувся до Конкурсної комісії з обрання керівника САП з проханням завершити усі необхідні процедури у 10-денний строк.

Звільнення Венедіктової - що відомо

17 липня президент Володимир Зеленський своїми указами відсторонив Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ, а Ірину Венедіктову - від посади генпрокурора.

Глава держави пояснив своє рішення тим, що через велику кількість зрадників серед працівників органів прокуратури та СБУ, які залишилися на окупованій території і працюють на Росію, виникли питання до глави СБУ і генпрокурора.

19 липня парламент звільнив Баканова і дав згоду на звільнення президентом Венедіктової, після чого глава держави підписав відповідний указ.

У свою чергу радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що нові кадрові рішення посилять ефективність роботи ключових органів.

Вас також можуть зацікавити новини: