Венедіктова обіймає посаду генпрокурора України з березня поточного року/ Фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова однозначно має вплив на керівників Державного бюро розслідувань, вважає начальник Третього відділу ДБР Олег Корецький.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції.

Читайте такожДоказів у справі Порошенка достатньо для повідомлення про підозру - Венедіктова

Відео дня

“Я більш ніж переконаний, що вона однозначно впливає на ДБР. Це люди, які розпочинали роботу разом. Сьогодні на посаді виконувача обов’язків директора (Олександр Соколов - УНІАН) і першого заступника директора ДБР (Олександр Бабіков - УНІАН) працюють люди, яких туди привела Венедіктова”, - сказав Корецький.

Він наголосив, що в січні цього року були проведені, за його словами, псевдоконкурси на посади двох заступників директора ДБР, і вони були проведені таким чином, що на ці посади змогли потрапити тільки ті, кого там хотіла бачити Венедіктова.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", яким передбачався перезапуск ДБР.

Згідно із законом, тодішнього директора ДБР і його заступників мали звільнити, а керівників ДБР мала обрати конкурсна комісія.

27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора ДБР та призначив Венедіктову на посаду т.в.о. очільника ДБР.

16 січня 2020 року у ДБР заявили про завершення конкурсу на зайняття посад першого заступника та заступників директора відомства. Одна посада залишилась вакантною.

20 січня колишнього адвоката екс-президента Віктора Януковича Бабікова було призначено першим заступником директора ДБР, заступником керівника Держбюро став Соколов.

З 17 березня у зв’язку з призначенням Венедіктової на посаду генпрокурором виконувати повноваження директора ДБР став Соколов.