Аналітик упевнений, що справжній лідер РФ не візьме участь у виборах / фото скріншот

Політичний аналітик Валерій Соловей впевнений, що реальний лідер РФ Володимир Путін не зможе взяти участь у президентських виборах, які в Росії заплановані на березень 2024 року.

За його словами, Путін важко хворий, практично не показується на публіці, і, як стверджує експерт, у Путіна є двійник, який замість диктатора відвідує різні заходи і навіть виголошує там промови.

На думку Солов'я, стан здоров'я (важке онкологічне захворювання) не дозволяє Путіну вести активну публічну роботу, тому з двійниками він "увійшов у смак" і альтернативи немає.

"Останній раз він з'явився під час зустрічі з Ердоганом (президентом Туреччини – УНІАН), але потім кілька діб відлежувався. У нього і так біологічний резерв мінімальний, він обчислюється, без перебільшення, вже не місяцями. І кожне зусилля у нього забирає години, дні дорогоцінного життя", - розповів Соловей. 

На думку експерта, Ердоган прибув на зустріч з російським диктатором в Сочі, так як знав, що той збирається відправити до нього двійника. Президент Туреччини не захотів спілкуватися з дублером лідера держави-агресора і тому вирішив сам зробити візит.

При цьому, як пояснює Соловей, двійник глави РФ необхідний Кремлю, тому що там повинні "щось планувати". 

"Коли вождь відкинеться, а вони саме так це характеризують, двійник деякий час буде перебувати у владі. І він їм критично потрібен для того, щоб забезпечити спадкоємність", - зазначає аналітик.

Соловей зазначає - як виглядатиме ця спадкоємність, поки невідомо. Поки тільки є розуміння того, що на якийсь час двійник може замінити реального президента. Але триватиме це недовго, тому що між різними кремлівськими кланами є дуже сильні протиріччя, в тому числі, з приводу того, "а далі, з ким".

На думку Солов'я, кремлівські угруповання на якийсь час можуть домовитися, але ненадовго, в тому числі, тому що тривалий час приховувати факт смерті Путіна, навряд чи, вдасться. 

"Тому що в РФ є дуже впливові сили, зацікавлені в тому, щоб оприлюднити все це. Більше того, оприлюднити докази... тобто сили, які зацікавлені у знесенні самої системи. Не в продовженні життя, не в модифікації системи, а саме в знесенні системи, яка вибудовувалася останні 20 років. І ці люди налаштовані вкрай рішуче і володіють значними можливостями", - стверджує аналітик.

Також, за його словами, російським елітам потрібно буде визначатися з виборами, зокрема, з тим, хто буде балотуватися. 

"Можу сказати, що йде підготовка до виборів, про що постійно говорять, виділені бюджети, формуються штаби, але ніхто не знає, хто буде балотуватися... Але справжній Путін у виборах брати участь не може", - упевнений експерт. 

За його даними, раніше була проведена комплексна експертиза (антропологічна і фоноскопічна), в якій взяли участь п'ятеро фахівців. Вони прийшли до висновку: на досліджуваних матеріалах фігурують три різних "Путіна". Соловей упевнений, що про те, що відбувається знають, зокрема, в США, але робити які-небудь заяви про це не стануть.

"Причина - та сама, через яку вони не поспішають передавати Україні зброю. Вони хочуть зберегти стабільність в РФ, не хочуть, щоб там була криза, яка загрожує використанням ядерної зброї або просто розпадом Росії і виходом ядерної зброї з-під контролю. Вони цього дуже бояться", - акцентує аналітик.

При цьому, як стверджує Соловей, Китай, виходячи з власних інтересів, готовий мати справу з двійником Путіна, аналогічно – лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, для якого головне - отримати ракетні технології та ін.  

Раніше повідомлялося, що справжній президент РФ Володимир Путін не був на зустрічі з самопроголошеним лідером Білорусі Олександром Лукашенком - у російському Санкт-Петербурзі захід відвідав двійник.

Вас також можуть зацікавити новини: