Достовірність кадру підтвердити неможливо / фото Obozrevatel

На міжнародній виставці зброї IDEX-2021 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського помітили поруч з главою Чечні і соратником Путіна Рамзаном Кадировим.

Відповідне фото з'явилося в розпорядженні Obozrevatel. Однак достовірність кадру підтвердити неможливо.

Читайте такожГетманцев: питання відставки віце-прем'єр єра Уруського зараз не розглядається

Відео дня

Знімок нібито був зроблений під час відкриття заходу 21 лютого. На ньому видно, що Уруський і Кадиров йдуть пліч-о-пліч.

На публікацію вже відреагував прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зажадавши на сторінці Facebook термінового пояснення від Уруського.

Згодом з'явилося і відео, але на ньому важко розібрати, чи поряд з Кадировим дійсно йде український віце-прем'єр.

В Абу-Дабі Олег Уруський очолює українську делегацію.

фото Олег Уруський / Facebook

"На чолі української офіційної делегації перебуваю в Абу-Дабі, на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021, яка є однією з найбільших у світі. В рамках заходу демонструються новітні технології практично за всіма ключовими напрямками розвитку озброєння і військової техніки", – написав раніше в Facebook Уруський, опублікувавши фото з заходу.

фото Олег Уруський / Facebook

Читайте також"Малоросійська курка": журналістка Яніна Соколова відреагувала на похід Оксани Марченко в політику (відео)

Чиновник також зазначав, що ознайомився з українською експозицією, на якій представлені макети наземного протикорабельного ракетного комплексу "Нептун", танка "Оплот", БТР-4, розвідувально-ударного безпілотника "Сокіл-300", високоточної реактивної системи "Вільха", ракетного катера "Богомол", ПТРК "Корсар".

За словами віце-прем'єра, в Абу-Дабі він зустрівся з головою Вищої ради оборонної промисловості Королівства Саудівська Аравія Ахмедом Аль Оалі, а також з Федеральним міністром з оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан Зобайдою Джалал. Про зустріч з Кадировим він не згадував.

Можлива відставка Уруського

  • 2 лютого голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха (фракція "Слуга народу") заявив, що у парламенті збирають підписи за відставку Уруського.
  • За його словами, лише у фракції "СН" зібрано понад 40 підписів. Як зазначив Наталуха, ситуація в космічній галузі вказує "на момент корупційної складової", зокрема, у кадрових питаннях.
  • 3 лютого народний депутат України Олександр Качура (фракція "Слуга народу") заявив, що питання про можливу відставку Уруського розглядатиметься на засіданні фракції "СН".
  • При цьому, Качура розкритикував заяву Наталухи, який повідомив про збір підписів за відставку Уруського. Качура наголосив, що перед тим, як ухвалювати будь-які політичні рішення, необхідно провести консультації.
  • "Якщо буде треба, то ми зберемо більше підписів на його підтримку в стінах парламенту", - заявив він.