УНІАН

Бізнесмен Павло Фукс заявив, що він ніколи не виходив з українського громадянства, закінчив процедуру виходу з громадянства РФ ще у 2017 році й ніколи не переставав допомагати рідному місту як меценат.

Про це він написав у своєму в Телеграм-каналі.

"Поговорімо про те, який я "російський громадянин". Анексія Криму й агресія РФ на Донбасі стали поворотною точкою в житті багатьох людей. У тому числі мого", – зазначив він.

Відео дня

Я народився і жив у Харкові. Довгий час вів бізнес в РФ. У мене було громадянство РФ. Але я ніколи не виходив з українського громадянства. 

false

Як і ніколи не переставав допомагати рідному місту як меценат. Ми реалізували багато важливих проектів, якими я пишаюся.

У 2015-му році я отримав український паспорт сучасного зразка і почав процедуру виходу з громадянства РФ. Процедура тривала, закінчилася у 2017-му. спеціально для секретаря РНБО Олексія Данилова публікую документ.

false

У 2018-му РФ ввела проти 322 українських політиків і бізнесменів санкції. В тому числі проти мене". 

"Пропагандистські ЗМІ РФ час від часу пишуть про українця Фукса, а силовий апарат РФ порушує кримінальні справи з вигаданих приводів. Для мене це давно стало рутиною", - зазначив Павло Фукс.