У ВР сьогодні не вдалося завершити розгляд законопроекту  / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія обіцяє застосувати на наступному пленарному засіданні Верховної Ради «креативну зброю», щоб припинити затягування з ухвалення закону про гральний бізнес.

Як передає кореспондент УНІАН, в коментарі журналістам він зазначив, що сьогодні не вдалося завершити розгляд законопроекту «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор» (№2285-д), бо «ми не дістали нашу зброю». «Коли я прийшов в залу, то здавалося, що всі вже зрозуміли, яка в нас є зброя, і сказали, що давайте ми кожен по 10 правок скаже, і підемо вже і будемо голосувати. І тому ми не застосували (зброю – УНІАН). Тому що наша зброя блокує парламент на два дні», - сказав Арахамія.

Читайте також"Випробувальний термін": Шмигаль прокоментував призначення Шкарлета у Міносвіти

Відео дня

Він додав, що потім в залі, як це буває зазвичай у парламенті, «почали один іншого хаяти», був втрачений час - закон так і не був ухвалений.

«Зараз у нас така дилема - чи у наступний пленарний вівторок (йдеться про 14 липня - УНІАН) одразу почати зі зброї, чи за цей тиждень всі вже трохи переоцінять ситуацію. Я думаю, що ми до 12:00 попрацюємо в штатному режимі і побачимо, як це рухається. Якщо не рухається, то з 12:30 у нас почнеться застосування нашої зброї», - сказав голова фракції.

Він відмовився уточнювати, про які методи йдеться, а лише зауважив, що в парламенті ще такого ніхто не застосовував. «Регламентом передбачено. Це буде креативний підхід», - пообіцяв Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор (№2285-д). Законопроектом запроваджується виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, а саме: організація та проведення азартних ігор у гральних закладах казино, а також через інтернет; організація та проведення букмекерської діяльності в букмекерських пунктах, а також її проведення через інтернет; випуск та проведення лотерей; організація та проведення азартних ігор у покер через інтернет.

Розгляд поправок до законопроекту у другому читанні в сесійній залі триває з 30 червня. Відповідно до Регламенту, депутати не можуть перейти до розгляду інших законопроектів, не ухваливши рішення по законопроекту, який розглядають. Депутати опозиційних партій виступають проти прийняття законопроекту про гральний бізнес: вони наполягають на розгляді своїх поправок, таким чином затягують процес його ухвалення.