1 березня російські війська намагалися збити ракетою телевежу в Києві / Ілюстрація REUTERS

Мер столиці Віталій Кличко закликав киян не ходити і не їздити вулицями міста, бути максимально обережними, а цю ніч провести в укриттях.

Про це йдеться у зверненні Кличка, оприлюдненому в його Telegram-каналі.

"Друзі! Дорогі кияни! Ворог атакував столицю! І вже є жертви серед мирного населення. В результаті попадання в телевежу двох, за попередніми даними, ракет, загинули 5 мирних киян, які йшли по тротуару повз башту", - зазначив він.

Відео дня

Кличко закликав киян не ходити та не їздити вулицями міста, бути максимально обережними, а цю ніч провести в укриттях.

За словами мера, зараз фахівці працюють, щоб відновити повноцінну роботу телевежі, і частково відновили цифрове ефірне мовлення.

Він нагадав, що також телеканали доступні в кабельних мережах, з супутника і в онлайн-мовленні.

Мер додав, що Збройні Сили України, Поліція столиці, інші правоохоронні структури та бійці теробороні захищають Київ і закликав киян зберігати витримку, "тому що ворог хоче залякати та деморалізувати нас".

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.
  • 1 березня, російські війська намагалися збити ракетою телевежу в Києві, проте потрапили в Бабин Яр. В результаті обстрілу загинули 5 осіб і 5 осіб постраждали.