Кулеба заявив, що наразі у Путіна немає жодного бажання припинити агресію / колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на анонімні заяви російських джерел про нібито готовність Путіна "заморозити війну" на нинішній лінії зіткнення.

"Чому російські джерела раптом повідомляють ЗМІ, що Путін готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення? Путін відчайдушно намагається зірвати саміт миру в Швейцарії. Він боїться його успіху. Його оточення посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, незважаючи на те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну", - пояснив глава МЗС Дмитро Кулеба в соцмережі Х.

Міністр упевнений, що нині у Путіна немає жодного бажання припинити агресію.

Відео дня

"Тільки принциповий і об'єднаний голос світової більшості може змусити його обрати мир, а не війну. Це те, чого покликаний досягти Саміт миру. Ось чому він так його боїться. І саме тому так важливо, щоб на ньому були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу. Коли весь світ висловить підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру", - додав Кулеба.

Путін готовий заморозити війну - що повідомлялося

Нагадаємо, Reuters із посиланням на чотири анонімні російські джерела 24 травня написав, що Путін готовий піти на переговори про припинення вогню і заморозити війну на наявній лінії фронту.

"Путін може воювати стільки, скільки потрібно, але він також готовий до припинення вогню - до заморожування війни", - сказало одне з цих джерел.

Вас також можуть зацікавити новини: