Зеленський назвав причину росту захворюваності на коронавірус в Україні / фото Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в Україні зростає захворюваність на COVID-19 через політичні ігри та підготовку до виборів керівників місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам під час робочої поїздки в Тернопільську область.

"Зараз ми бачимо наслідки. Якщо з самого початку в нас був найкращий результат у всій Європі (щодо показників захворюваності - УНІАН), Україна своїми карантинними заходами повністю збила першу хвилю захворювання, у нас було максимум до 300 (випадків COVID-19 - УНІАН) на день, то після того, як через політичні ігри та підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, особливо в містах обласних, почали чомусь воювати на словах з центральною владою через те, що влада "закручує гайки", і хотіли пом'якшення карантину. Сьогодні ми бачимо 3 тисячі (випадків COVID-19 - УНІАН)", - заявив Зеленський.

За його словами, в Україні був запроваджений достатньо ліберальний формат карантину у порівнянні з багатьма країнами.

"Я вважаю, що якби не місцеві вибори, то захворюваність у нас була б меншою... Завжди люди орієнтуються на лідера. В будь-яких маленьких містечках, містах, якщо вони бачать - керівництво виходить і каже: "Я вважаю, що влада переоцінює складність ситуації, я вважаю, що нічого страшного немає, і День міста можна проводити і збирати по 20-30 тисяч людей". Люди бачать, орієнтуються і можуть себе так поводити... Відповідальність на такому керівництві", - наголосив Зеленський.

Читайте такожЩе один народний депутат захворів на COVID-19 - Стефанчук

Коронавірус в Україні: актуальні дані

В Україні добовий приріст зараження коронавірусом лишається на високому рівні, за добу заразились ще 3228 людей. Найбільше заражень в Харківській, Одеській та Тернопільській областях.

Станом на сьогодні з початку пандемії лабораторно підтверджено 169 472 підтверджених випадків COVID-19, 3 468 смертей (+68), 75 486 (+1 573) одужань.