Мер Чернігова Владислав Атрошенко вважає обшуки у підрозділах міської влади та на комунальних підприємствах Чернігова політичним тиском. Він пов’язує збільшення кількості обшуків із наближенням проміжних виборів до Верховної Ради у 206-му окрузі.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Дитинець".

"На "Чернігівводоканалі", у деяких керівників комунальних підприємств і комерційних підприємств відбулися обшуки на роботі, вдома. Я хочу зазначити, що це політичний тиск. Тому що це вигідно напередодні виборів у 206-му окрузі. Можна дискредитувати міського голову, який, очевидно, має якийсь вплив на ці процеси. І заодно показати іншим міським головам, що буває по відношенню до тих міських голів, які мають свою позицію і про це заявляють вголос", - заявив Владислав Атрошенко.

Відео дня

Атрошенко вважає, що тиск на нього відбувається через те, що він не боїться відкрито заявляти про свою позицію.

"Я хочу повідомити, що ми не боїмося ніяких обшуків. Я як мав позицію, так я і матиму позицію щодо тих процесів, які відбуваються у державі. Я як мав чітку позицію, і сьогодні кажу про те, що вперше в історії незалежної України було прийнято рішення щодо відшкодування з місцевих бюджетів різниці в тарифах генеруючим суб’єктам. Це абсолютно неправильно. Це шкодить країні і руйнує місцеві бюджети. Місцеві бюджети за такої ситуації не зможуть виконувати повний обсяг самоврядних обов’язків, які на них покладені", - підкреслив Атрошенко.

Він також зазначив, що Чернігівщина відчуває несправедливе ставлення з боку центральної влади у питаннях, пов’язаних із розподілом коштів.

"Ми постійно отримуємо менше, ніж отримують інші області. З невідомих причин. Жодних формул немає, які б могли це пояснити. Розподіл коштів фонду соціально-економічного розвитку  так само відбувається несправедливо по відношенню до Чернігівщини", - зазначив він.

Атрошенко нагадав про відповідальність за тиск на місцеве самоврядування.

"Влада, яка власну некомпетентність прикриває політичним тиском, шантажем, медійною дискредитацією, запускає бумеранг, який наздожене її саму", - зазначив Атрошенко

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народного депутаті у 206-му окрузі на 27 березня 2022 року.

Раніше лідер "УДАРу" Віталій Кличко та лідер "Рідного дому" Владислав Атрошенко підписали меморандум про співпрацю між політичними силами та спільну участь у виборах на платформі "УДАРу".