Мінські угоди - Кравчук вважає, що з РФ не вийде домовитися, вихід – лише "нормандський саміт" / фото УНІАН

Голова української делегації у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук переконаний, що Мінські угоди не вдасться виконати через різні позиції України та Росії.

Читайте такожБогдану вручили повістку про виклик на допит у ДБР

Про це він заявив в ефірі радіо НВ.

Відео дня

У неефективності угод Кравчук звинувачує попередників.

«На чолі з паном Порошенком записали одне, а тепер вимагають інше. А ті, хто записав і підписав, нам нагадують, що міжнародні домовленості треба виконувати», – сказав Кравчук.

Він констатував, що наразі виконання Мінських домовленостей неможливе.

«Ми зараз знаходимося в досить непростій ситуації: є Мінські угоди, але вони не можуть бути виконані з огляду на зрозумілі причини. А також тому, що коли вони підписувалися, вже було зрозуміло, що вони не будуть виконані. Але згідно з міжнародними домовленостями, такі угоди не можуть бути скасовані однією стороною», – уточнив голова української делегації.

Проте вихід Кравчук бачить у проведенні «нормандського саміту».

«Я думаю, що на відповідних умовах і під час таких зустрічей це питання потрібно вирішувати. Тільки на такому рівні, іншого (виходу) я не бачу», - сказав Кравчук.

Зустріч радників лідерів країн "нормандського формату":

  • 26 серпня Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.
  • Очікувалося, що від України в зустрічі візьме участь Єрмак, від Німеччини – помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції – радник президента Еммануель Бон, від РФ – заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак.
  • 9 вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив участь Козака в зустрічі помічників глав держав "нормандського формату" 11 вересня в Берліні.
  • 11 вересня керівник ОП Андрій Єрмак вилетів до Берліну, де відбудеться зустріч на рівні політичних радників лідерів "четвірки".