НАБУ готує обшуки у суддів ОАСК / фото gdb.rferl.org

Національне антикорупційне бюро України готує чергові обшуки у суддів Окружного адмінсуду Києва.

Їх метою є спроба натиснути на членів Вищої ради правосуддя, яка 1 вересня має ухвалити рішення про відсторонення суддів від посад.

Про це у себе в Facebook написав голова ОАСК Павло Вовк.

Відео дня

«Ми знову чекаємо гостей з НАБУ. Звинувачення проти нас абсурдні, матеріали справи сфальсифіковані, докази неналежні, кваліфікація дивна. Це нівелює судову перспективу даної гучної імітації бурхливої діяльності. А коли фальсифікація доказів і залякування не приносять очікуваних результатів, в запасі у НАБУ завжди залишається кілька відомих всім методів тиску – проведення обшуків і гучний піар», - написав суддя.

Читайте такожСлідчий НАБУ прогнорував допит, на який він викликав главу ОАСК Павла Вовка

Він нагадав, що 1 вересня Вища рада правосуддя розгляне подання прокуратури про відсторонення суддів ОАСК від посади.

"Тому Ситнику (директору НАБУ – Ред.) важливо зараз підняти хвилю істерії в ЗМІ, створити відповідний фон. Його, як нам стало відомо, будуть створювати за старою схемою - обшук і голослівні звинувачення. Останні, як завжди, будуть розганяти в ЗМІ підгодовані блогери і журналісти. Ті самі, які фінансуються "донорами" і "партнерами" і ніколи не бачать порушень в діях НАБУ, і завжди пишуть які вони молодці", - написав Вовк, зазначивши, що судді готові до обшуків.

"Знаємо і проходили. Готові і чекаємо. Велике прохання до співробітників НАБУ - не ламати двері і не зривати замки. Вам завжди раді, все готово до огляду. Можете навіть спробувати щось підкинути, хоча навряд чи це вам чимось допоможе", - написав глава ОАСК.

Водночас він пригрозив відповідальністю співробітникам НАБУ у разі, якщо ті допустять якісь порушення.

"Кожна фальсифікація, перевищення повноважень, незаконне розпорядження, і кожна помилкова буква обов'язково перетворяться на реальні кримінальні справи. У цьому питанні ми також будемо йти до кінця і домагатися того, щоб виконувався закон, а не завдання окремих персоналій, що дискредитували себе», - написав глава ОАСК.