Дубінський розповів про справу проти "Тедіс Україна" / фото УНІАН

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський вважає, що Антимонопольний комітет України "зливає" справу проти тютюнової компанії "Тедіс Україна", яку оштрафували на 6,5 млрд грн за створення монополії на ринку.

Про це він розповів перед засіданням суду у справі 23 липня, яке перенесли на кінець липня, передає ТСН.

"6,5 млрд грн – колосальний штраф за зловживання монопольним становищем на тютюновому ринку. І ось Антимонопольний комітет, який вже має це рішення і він має рішення суду про накладення арешту на рахунки компанії "Тедіс", не йде з цим рішенням у виконавчу службу і не виконує це рішення. Тобто накладено арешт, і Антимонопольний комітет робить все, щоб цей арешт був накладений. Більше того – це зараз ми будемо на Апеляційному засіданні й ця апеляція – юристи АМКУ дуже не хотіли її відвідувати. Вони тут тільки тому, що ми разом з вами тут. По-перше. По-друге, ця апеляція призначена за 4 дні після подачі апеляційної скарги – а, як ви розумієте, тільки пошта йде 5 днів. А юристи АМКУ вже знають, що ця апеляція є. Тобто їм хтось повідомив про це. Або це домовленість, якщо це домовленість – ми будемо бачити зараз "злив" 6,5 млрд, які повинні були надійти в український бюджет. Це неподобство, яке ми повинні припинити", - заявив нардеп.

Відео дня

Читайте такожВ Антимонопольному комітеті заявили, що до них з обшуком прийшла ГПУ

Дубінський також висунув припущення, що це відбувається тому, що так звані "тіньові" власники тютюнової компанії "Теді Україна" зараз - представники нової влади, оскільки по-іншому бажання АМКУ не вигравати справу пояснити не можна.

"Після 2014 року Кауфман і Грановський (одеські бізнесмени – Ред.) залишилися, а так званими "тіньовими" господарями цього бізнесу став генеральний прокурор України Юрій Луценко й голова Адміністрації президента Порошенка пан Ложкін, які контролювали цю корпорацію. Зараз Кауфман і Грановський залишаються, а хтось, напевно, інший причетний до нової влади може вже стояти за ними, тому що таку швидкість у призначенні судових розглядів, таке бажання Антимонопольного комітету не вигравати цю справу і не притягати до відповідальності торговий дім "Тедіс" пояснити по-іншому не можна", - вважає народний обранець.

Він також зазначає, що компанія "Тедіс" - це структура, яка була заснована ще в часи Януковича й існувала саме для того, щоб прибуток від тютюнового бізнесу не осідав на тютюнових корпораціях, які б повинні були платити з цього податки, а щоб тютюнові компанії продавали з мінімальною націнкою свої сигарети торговому дому, акціонерами якого у свій час були Кауфман, Грановський – це одеські бізнесмени. А також молодші партнери Януковича та російські збройні бізнесмени.

Нагадаємо, сьогодні, 23 липня, Північний апеляційний господарський суд переніс засідання у тютюновій справі на 29 липня через те, що апеляцію "Тедіса" об'єднали в одне провадження зі скаргою АМКУ.