Поки Америкою керує Клінтонівська група, нас в НАТО не приймуть, вважає Світан / фото ua.depositphotos.com

Відсутність чіткого рішення з приводу запрошення України вступити до НАТО, що було продемонстровано на саміті Альянсу, що проходить у Вільнюсі, дає Путіну ще рік, щоб за допомогою варварських методів ведення війни спробувати примусити керівництво нашої країни самому відмовитися від цієї ідеї. Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Якщо на військову мову перевести, то нас послали за курсом російського корабля. Або щонайменше послали на наступний саміт НАТО, який буде вже у Вашингтоні. А якщо в діях як таких, то Путіну дали ще рік, щоб примусити Україну відмовитися від НАТО. Примус вбивством української нації. Ось йому дали ще цілий рік - у режимі геноциду, знищуючи українців, примусити військово-політичне керівництво самим відмовитися від НАТО, тому що НАТО це зробити ніби як не комільфо. Тому дають йому таку можливість ще рік "попрацювати" над українською нацією", - сказав він.

При цьому він додав, що саме таке рішення багато хто і очікував, але зараз набагато чіткіше і ясніше стало зрозуміло, що проти вступу України в НАТО виступають Німеччина і США. Позицію першої він пояснив фінансовими інтересами, а з приводу другої відзначив роль політичної групи "Клінтон-Байдена-Обами", яка сприяла здачі Криму в 2014 році. Також Світан впевнений, що є домовленості між фінансовими колами Німеччини і Росії, а також між керівництвом "клінтонівсько-обамівської групи" і верхівкою РФ щодо неприйняття України в НАТО.

Відео дня

"Поки Америкою керує Клінтонівська група, нас в НАТО не приймуть. І поки німецькі фінансові групи не відчепляться від Росії, не переріжуть цю пуповину фінансового донорства, нас також в НАТО не приймуть. А це дві голови, які приймають рішення в НАТО", - сказав він.

Підтвердженням цього він вважає те, що західні партнери відмовляються передавати Україні ракети з великим радіусом дії, щоб бити ними в тому числі по Кримському мосту та іншій логістиці, а також інше озброєння, необхідне для наступу.

"Він тим самим кажуть: "Ви стійте на місці, поки ви стоїте, ми будемо давати все, що ви хочете, але щоб ви стояли на місці, а не рухалися", - сказав він.

Саміт НАТО у Вільнюсі - результати

Як повідомляв УНІАН, 11 і 12 липня у Вільнюсі (Литва) проходить черговий саміт НАТО, в якому бере участь і президент Володимир Зеленський, оскільки Україна розраховувала отримати гарантії безпеки, а також рішення про членство нашої держави в Альянсі.

Але будь-яких чітких відповідей з приводу вступу або термінів, коли це може статися, НАТО не дало. При цьому лідери організації погодилися прибрати вимогу про виконання Плану дії щодо членства для України, хоча запрошення до членства залежатиме від втілення певних умов. Зокрема, в невизначеному майбутньому країни-члени організації повинні мати згоду, щоб відправити Україні запрошення для отримання членства, а сама Україна повинна буде відповідати умовам.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для набуття членства важливі реформи в секторі оборони і безпеки і приведення ЗСУ у взаємосумісність з арміями Альянсу.

Вас також можуть зацікавити новини: