Секретар РНБО Олексій Данілов / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов обговорив з представниками ОБСЄ безпекову ситуацію у Придністров'ї та російський вплив на процеси у Білорусі.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Данілов провів зустріч зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ з питань Придністровського врегулювання Томасом Майер-Хартінгом та головою місії ОБСЄ в Молдові Клаусом Нойкірхом.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема в контексті Придністровського конфлікту та посилення російського впливу на процеси в сусідній Білорусі.

Відео дня

Секретар РНБО України наголосив, що ситуація в регіоні вже понад 20 років «є вкрай складною, особливо з огляду на російський фактор».

Читайте такожСБУ провела обшуки у Раді й РНБО у справі про "Харківські угоди" і знайшла важливі документи

«Росія ніколи не займалася мирним врегулюванням», - зазначив він, наголосивши на «прагненні РФ до постійної ескалації».

За словами Данілова, придністровський конфлікт залишається викликом не лише для Молдови та України, а й «для всієї демократичної Європи, проти якої РФ також веде потужну інформаційну війну».

Він також нагадав, що рішенням РНБО від 26 лютого, уведеним в дію указом президента, уряду доручено розробити законопроект, яким буде врегульовано питання подвійного громадянства.

Своєю чергою, Майер-Хартінг зазначив, що Україна зробила суттєвий внесок у процес розв’язання конфлікту в Придністров’ї мирним шляхом.

Вас також можуть зацікавити новини: